Voorstelling

Pawprints Pride Australian Shepherds

Wij zijn Debbie (38) en Tim (42) en wonen met onze beestenbende in Puivelde (Sint-Niklaas). Momenteel wonen hier 8 honden: 2 Beaucerons Voodoo & Vitesse en 6 Australische Herders Yuna, Chili, Shikoh, Joy, Quattah & Noche.


Ikzelf (Debbie) ben al sinds mijn 13e bezig met honden. Het begon met het volgen van gehoorzaamheidslessen met honden die niet van mij waren. Op mijn 16e kwam uiteindelijk het Drentsche Patrijshond teefje Rani in mijn leven. Met haar heb ik veel beleefd, met en van haar heb ik veel geleerd. Naast gehoorzaamheid volgden meerdere takken van de hondensport met verschillende honden van diverse rassen. Rond mijn 18e verjaardag in 2000 ben ik beginnen lesgeven. Ik ging ook workshops, cursussen, opleidingen enz... volgen in de hondenwereld. Een volgende stap kwam er in 2011 toen ik in bijberoep een private hondenschool heb opgericht. Meer hierover kan je vinden op de website www.pawprints.be.

De Aussie is al jaren één van mijn favorieten. Door diverse omstandigheden heb ik echter pas sinds 2012 mijn eerste Aussie in huis. Yuna was oorspronkelijk gekocht door een fokker, maar iets na haar eerste verjaardag vrijgegeven voor adoptie. Ik heb haar leren kennen toen ze op een opvangadres zat en was meteen verkocht. Doch waren de omstandigheden toen nog niet ideaal. Enkele maanden later veranderde de situatie en was ze nog steeds beschikbaar. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld en iets voor haar 2e verjaardag is ze bij mij gekomen. Ik ben nog altijd iedereen dankbaar die dit mogelijk gemaakt heeft. Het is voor mij een superhondje! In 2014 is Chili de roedel komen vervoegen en in 2015 Shikoh. Van Yuna's nest in 2015 bleef teefje Joy bij ons wonen. Van Chili's eerste nest in 2017 bleef Quattah plakken en van tweede nest in 2019 is Siësta de blijver. Zij woont niet bij ons, maar logeert geregeld hier. Van het derde en laatste nest zijn er 3 blijvers: Noche (die hier zal wonen), Zhenn en Scylla (die beide in een gastgezin wonen).


Tim is altijd al een dierenvriend geweest. Zijn eerste hond was een kruising Duitse/Mechelse Herder Santana. Zij werd op 7-jarige leeftijd afgestaan omwille van scheiding. Zij heeft nog 4 mooie jaren mogen beleven. Daarna volgde Paco, een kruising Greyhound/Labrador reu die hij op 6 maand oud uit het asiel gehaald heeft en zijn kameraadje Tosjka, een Labrador reu die ook op 7-jarige leeftijd werd afgestaan voor adoptie. Tosjka overwon overgewicht en had nog 4 jaren een prinsenleven. Paco was een zeer sportieve rakker. Hij ging vaak mee wandelen, lopen en fietsen. Tosjka en Paco waren ook zeker en vast een steun in Tim's eigen strijd tegen overgewicht. Tosjka ging van 50 kg naar 30 kg, Tim van 145 kg naar 95 kg wat een puike prestatie is.


Nadat Tim en ik elkaar hebben leren kennen, is hij begonnen aan zijn Canicross carrière. Hij liep in het begin meestal de lange afstand met Paco en de korte afstand met mijn ODH Goya. Iets later kwam daar ook nog Bike-jöring met Paco bij. Tijdens hun eerste poging op een wedstrijd eindigden ze zelfs op het hoogste schavotje! Paco's carrière was helaas echter van korte duur. Naast sportieve jongen was hij ook ontsnappingskoning. Ettelijke keren nam hij de benen, maar gelukkig zonder veel erg. Zijn laatste poging is hem echter fataal geworden. Hij kon helaas zijn opvolger niet meer opleiden, maar ik ben er zeker van dat Tim nog leuke tijden tegemoet gaat met Beauceron Voodoo, diens halfzusje Vitesse en de Aussiebende! Lopen, steppen of fietsen... ze hebben elk wel een voorkeur, maar GAAN doen ze!